pozadie z napisom Tomata

Príbeh našej spoločnosti

Firma TOMATA je najväčším výrobcom paradajkového pretlaku na Slovensku. Bola založená v roku 1991 pod názvom KOLAGREX Int., spol. s r.o. v Kolárove, kde doteraz sídli.

Prioritne sme sa zameriavali na výrobu polotovarov - koncentrátov v aseptických 200 kg obaloch. Postupne sme rozšírili náš  výrobný program  o paradajkové pretlaky, kečupy, horčice, paradajkové omáčky a sterilizovanú zeleninu v maloobchodnom balení. Naša firma dohliada na kvalitu v každej fáze výroby od pestovania, až po spracovanie.

Vkladáme veľa úsilia do toho, aby si naše zdravé pochúťky udržali priazeň spotrebiteľov. Preto venujeme veľkú pozornosť nielen kvalite surovín, ale aj modernizácii výrobných zariadení.

 

História

  • 1991

    Založenie spoločnosti a dovezenie výrobnej linky na spracovanie paradajok od renomovanej firmy Rossi & Catelli S.p.A. Parma z Talianska. Začala výroba paradajkového pretlaku pre veľkoobchodný odber.

  • 2000

    Naša spoločnosť začína vyrábať pretlaky a kečupy v malospotrebiteľskom balení pod značkou TOMATA.

  • 2006

    Snaha ponúknuť zákazníkovi vždy niečo nové, priniesla v roku 2006 nový výrobok –pochúťkovú plnotučnú a kremžskú horčicu.

  • 2008

    Na želanie zákazníkov sme vyvinuli nový rad chutných omáčok na cestoviny – milánsku, mexickú a bolonskú. Do portfólia sme pridali aj klasickú paprikovú pomazánku.

  • 2009

    Zahájili sme výrobu ovocného programu formou ovocných nátierok ako i jablčného pyré v rôznych baleniach na báze aseptických polotovarov. V programe našej firmy figuruje aj výroba tradičných zeleninových zmesí – čalamády, leča, kvasenej kapusty, červenej repy a ďalších výrobkov.

  • 2014

    Na trh prinášame nový produkt – drvené paradajky, vyrobené z tých najlepších, na južnom Slovensku vypestovaných rajčín.

  • 2016

    Zmena názvu firmy na TOMATA, s.r.o..

  • 2019

    Našou prioritou je výroba kvalitných a zdravých potravín. Preto sme v marci tohto roku absolvovali certifikáciu IFS FOOD, medzinárodnú normu kvality a bezpečnosti potravín.